Navigationskurser på distans

Välkommen till Navigationsskolan Maredu

Navigationsskolan Maredu erbjuder just nu Förarintygskurs, Kustskepparintygskurs, VHF/SRC-intyg och Fartygsbefäl Klass VIII. Det finns också möjlighet att läsa Förar- och kustskepparintyg som kombinationskurs och att göra båtpraktik.

Kurser

Fartygsbefäl Klass VIII

Fartygsbefäl Klass VIII (Klass-8) är en yrkesutbildning för dig som vill gå vidare och använda din maritima hobby yrkesmässigt. Den är ett krav för dig som framför en båt över sex meter kommersiellt, till exempel kör en mindre charterbåt, taxibåt eller använder din båt i yrket på annat sätt. Fartygsbefäl klass VIII är en bred utbildning med navigation, radar, VHF, säkerhet, ansvarsfrågor med mera.

Läs mer

Båtpraktik kurs/övning

Detta är en handled praktisk övning ombord på båt i Stockholmstrakten. Maredu erbjuder både båtpraktik i dagsljus och i mörker. Dagpraktiken krävs bland annat för dig som ska skriva Kustskepparintyget.

Läs mer

VHF/SRC-kurs (maritim radiokommunikation)

VHF/SRC är systemet för radiokommunikation som används av all sjöfart jorden runt. VHF/SRC-certifikatet är det ”radiokörkort” som du måste ha för att få använda VHF ombord.

Läs mer

Kombinationskurs Förar- och Kustskepparintyg (steg 1 och 2)

Den här kursen vänder sig till dig som vill läsa både Förarintygs- och Kustskepparintygskurserna. Kursen vänder sig även till dig som har ett gammalt Förarintyg/Skärgårdsskepparintyg och vill repetera grunderna innan du läser Kustskepparkursen.

Läs mer

Kustskepparintyg (steg 2)

Kustskepparintyg är en fortsättningskurs för dig som har förarintyg. Kursen ger dig den kunskap du behöver för att göra en längre färd, till exempel till Gotland eller över Ålands hav. Tyngdpunkten ligger på navigering över öppet hav och nattnavigering inne i skärgård i mörker med fyrar och lanternor. Många båtuthyrare ställer krav på att du har kustskepparintyget för att få hyra en större båt hos dem.

Läs mer

Förarintyg (steg 1)

Förarintyget, även kallat Skärgårdsskeppare, är en grundläggande utbildning för dig som vill kunna ge dig ut med båt på egen hand. Du lär dig bland annat grunderna i navigation, sjövägsregler, säkerhet till sjöss, utrustning och sjöväder.

Läs mer